KBS Belly Waist beads

KBS Belly Waist Beads

De geschiedenis van Waist beads gaat heel ver terug tot aan het oude Egypte. Vrouwen droegen ze als statussymbool. In Ghana worden taille kralen gedragen door verschillende stammen. In de Ewe-cultuur worden waist beads om de volgende redenen gedragen: Als een symbool van felheid en sensualiteit: de traditionele heupkettingen.

Gedragen door baby's tijdens naamgevingsceremonies om de heupen en taille van een kind te accentueren.Als gewichtsmaat bij het aankomen of afvallen van gewicht. Waistbeads vallen elegant op de heupen. Wanneer de taille kralen omhoog klimmen of breken, betekent dit dat u bent aangekomen.Bij toevoeging van edelstenen kunnen taille-kralen genezende, spirituele en vruchtbaarheidskenmerken aannemen.Wanneer een tailleband zonder enige reden breekt, heeft dit een spirituele betekenis.

Tegenwoordig behouden niet veel mensen de cultuur van het dragen van de traditionele waist beads instant. Mensen kiezen ervoor om voor een modieuze waist beads te gaan met een sluiting. Traditionele waist beads zijn geregen op een katoenen koord en zijn ZONDER sluiting of haak. En worden gedragen langs de bikinilijn en NIET op de taille. Vrouwen in alle soorten en maten kunnen vol vertrouwen Waist beads dragen. Dus ook wanneer je niet Afrikaans bent.Daarom heb ik ze allebei , met sluiting en katoenen koord wat ook met drie knopen aangebracht kan worden.

KBS Ganesh Belly

€ 29,95

KBS Ganesh Belly

€ 29,95

KBS Ganesh Belly

Crackle Agaat Red, Black Lava ,Crystal Rainbow, Tiger Eye

Bij bestelling maat en kleur vermelden

KBS Belly King / Queen

Tijgeroog

Bij bestelling buik omvang hoog en laag vermelden.

Vermelden bij de bestelling

Bij Uw bestelling Uw Maat vermelden, Pols voor een armband- Hals voor een ketting - Enkel voor een enkelketting - Buik voor een Waist Beads ,Wilt U Zilver - Goud? Welke Natuur/Edelsteen -kleur?

Ik  werk veel met 8mm steen maten , maar voor een Waist beads is 4mm of 2 ook heel mooi. 

Mijn Waist beads maak ik ook met Natuur/Edelstenen dit omdat Waist beads, voor innerlijke kracht en geneeslijke werking kunnen geven. Ook bekend als "Ileke", "Jigida", en "Lagidigba" in delen van Nigeria, zijn een traditioneel accessoire gedragen door vrouwen in verschillende Afrikaanse culturen. Deze kralen kunnen door alle vrouwen worden gedragen, van jong tot oud.

KBS Natuurstenen Jewelry

Oorsprong van taillesieraden en hun betekenis.

 

Afrikaanse waist beads gaan helemaal terug tot de 15e eeuw, en zijn te zien in de oude Egyptische kunst. In Afrika hebben taillekralen een diepe culturele betekenis. Dit kan per regio verschillen. In landen als Senegal, Kameroen, Nigeria, Mali, Benin, Ghana en andere West-Afrikaanse landen worden waist beads gebruikt als symbool voor sensualiteit, vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. In sommige Nigeriaanse culturen kunnen beads aan vrouwen worden gegeven als teken van liefde van een minnaar, echtgenoot of familie. Ouders kunnen ook waist beads aan hun dochters geven om hun liefde voor hen te tonen.

Tegenwoordig dragen vrouwen in Afrika en over de hele wereld waist beads om hun schoonheid te vergroten. Sommige vrouwen gebruiken de beads ook als een middel om hun gewicht in de gaten te houden en te beheersen. Wanneer de taillekralen strak komen te zitten, wordt zij zich ervan bewust dat zij is aangekomen.

In tegenstelling tot de cijfers op een weegschaal, worden waist beads gezien als een symbool van lichaamspositiviteit omdat de waist beads hoger en strakker zitten wanneer men aankomt en lager zakken wanneer men afvalt. Hoe dan ook, natuur/edelstenen verfraaien en verbeteren het figuur van de drager.

Waist beads kleur en hun betekenis

Waist beads zijn rijk aan symboliek. Elke kleur wordt geassocieerd met een specifieke betekenis. Hier zijn er enkele:

Bruin - Down-to-earth en stabiliteit
Goud - Goede gezondheid, kracht en rijkdom
Groen - Abundance, vruchtbaarheid, natuur en voorspoed
Rood - Zelfvertrouwen en vitaliteit
Tuquoise - Communicatie en zelfbewustzijn
Wit - Licht, waarheid en puurheid
Geel - Energie, vreugde en geluk
Zwart - Kracht, elegantie, sophistication en bescherming
Blauw - Loyaliteit en waarheid
Oranje - Moed, zelfvertrouwen en vitaliteit
Roze - Zorg, schoonheid, liefde en vriendelijkheid
Paars - Royalty, spiritualiteit en wijsheid

Wanneer kun je taillebandkralen dragen?

Veel mensen vragen zich af wat het juiste moment is voor het dragen van waist beads, of dat ze deze überhaupt moeten dragen. Waist beads zijn persoonlijk en vormen een krachtige vorm van zelfexpressie. De beslissing om taillesieraden te dragen is aan de persoon en aan de gelegenheid die zij kiezen. Belangrijk is dat vrouwen zich gesterkt voelen wanneer zij hun waist beads dragen. Voel je vrij om ze als versiering of sieraad te dragen en voel je niet verplicht om ze met een religieus of traditioneel doel te dragen.